Вінницький медичний фаховий коледж

Вінницький медичний фаховий коледж

В ряду відомих медичних навчальних закладів України Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного займає почесне… Докладніше...
Сучасна база теоретичного навчання

Сучасна база теоретичного навчання

Реформа системи охорони здоров’я в Україні, перехід на принципи первинної медико-санітарної допомоги населенню та бюджетно-страхової… Докладніше...
Практична підготовка

Практична підготовка

Практичне навчання – головний компонент професійної підготовки майбутнього фахівця, важлива складова освітнього процесу, метою якого… Докладніше...
Знати, щоб вижити

Знати, щоб вижити

Рекомендована інформація до дій в умовах воєнного стану Знати щоб вижити Докладніше...
1 2 3 4 5

Пошук

Адреса, телефони

 

contact

21037 м.Вінниця,
вул. Пирогова, 57

+38 0432 53 31 45

Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

Гуртожиток

Міністерство охорони здоров’я України

Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К. Заболотного

 

РОЗГЛЯНУТО ТА СХВАЛЕНО                                                                                                        ЗАТВЕРДЖУЮ

ПЕДАГОГІЧНОЮ РАДОЮ                                                                                         ДИРЕКТОР ВІННИЦЬКОГО

Протокол No 1 від 27.08. 2020 р.                                                                                   МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ

                                                                                                                                               ІМ.АКАД.Д.К.ЗАБОЛОТНОГО

                                                                                                                                  ________ І.Ю. АНДРІЄВСЬКИЙ

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про гуртожиток

Вінницького медичного коледжу

ім. акад. Д.К. Заболотного


Положення про користування гуртожитком Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного

I. Загальні положення

1. Це Положення про користування гуртожитком Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного (далі Положення) визначає механізм забезпечення гуртожитком здобувачів освіти, особливості використання гуртожитку, зокрема порядок надання, поселення та користування жилою площею, жилими та іншими приміщеннями гуртожитку та умови проживання.

Положення розроблене відповідно до Закону України «Про фахову передвищу освіту», Примірного положення про користування гуртожиткам (постанова Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 р. №498), Положення про особливості користування гуртожитками закладів фахової передвищої та вищої освіти (наказ Міністерства освіти і науки України від 21.11.2019 р. №1452)

Гуртожитоки Вінницького медичного коледжу є частиною його цілісного майнового комплексу, керівництво якими здійснює керівництво закладу.

2. Положення затверджується директором коледжу за погодженням з органами студентського самоврядування, воно є обов’язковим для здобувачів освіти та інших мешканців, які проживають у гуртожитку.

II. Проживання у гуртожитку.

1. Гуртожитки Вінницького медичного коледжу використовуються для проживання здобувачів фахової передвищої освіти під час навчання у коледжі, які не мають постійного місця проживання за місцем розташування закладу освіти.

2. У гуртожитках можуть проживати:

1) здобувачі фахової передвищої, вищої освіти, які здобувають освіту за очною (денною), заочною формою в іншому закладі освіти, що не має місць (або їх недостатньо) для проживання здобувачів освіти у власних гуртожитка;

2) сім’я, що складається зі здобувачів освіти одного чи різних закладів освіти;

3) вступники під час проведення вступних випробувань з інших населених пунктів, у тому числі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за умови відсутності у них місця проживання за місцезнаходженням закладу освіти;

4) за умови повного забезпечення здобувачів освіти Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного жилою площею у гуртожитку можуть проживати працівники закладу та інші громадяни;

3. Коледж як гуртожиток для проживання осіб може використовувати спеціально збудовані або облаштовані для цього жилі будинки, орендовані жилі будинки.

Не допускається проживання у підвалах, мансардах, цокольних поверхах, а також у жилих приміщеннях, непридатних для проживання.

Усі приміщення гуртожитку використовуються за їх функціональним призначенням.

4. Жила площа у гуртожитку надається:

у вигляді окремого ліжко-місця за спільного проживання одиноких осіб однієї статі;

окремого жилого приміщення для відокремленого проживання однієї особи або сім’ї.

Розмір жилої площі визначається Примірним положенням про користування гуртожитками, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 року № 498, та нормативно-технічними документами.

5. Адміністрація гуртожитку зобов’язана забезпечувати у гуртожитку належні умови для проживання, самостійної роботи, відпочинку, заняття фізичною культурою і спортом, а також дотримання відповідних санітарно-гігієнічних норм і правил, проведення поточного та капітального ремонтів приміщень й обладнання, а також створити умови для користування гуртожитком осіб з особливими потребами та маломобільними групами населення.

Права й обов’язки працівників гуртожитків визначаються їх посадовими інструкціями.

6. На вебсайті коледжу оприлюднюється:

інформацію про наявність гуртожитку, вільних місць, розмір плати за проживання у них, у тому числі у разі надання жилих приміщень підвищеного рівня комфортності;

Положення про користування гуртожитком Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного;

III. Надання жилої площі у гуртожитку.

1. Для одержання в користування жилого приміщення у гуртожитку на поточний навчальний рік особа подає заяву на ім’я директора коледжу.

2. Рішення про надання особі жилої площі у гуртожитку приймає директор коледжу за погодженням з органами студентського самоврядування закладу.

3. Заступник директора з виховної роботи, куратори груп та адміністрація гуртожитку здійснюють контроль за проживанням здобувачів освіти у гуртожитку коледжу.

Для організації надання жилої площі у гуртожитках директор коледжу може створювати відповідні робочі органи, до складу яких мають обов’язково входити представники органів студентського самоврядування.

4. Приміщення гуртожитків під час канікул можуть надаватись у користування відповідно до Переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами освіти, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 796.

5. Надання жилої площі у гуртожитку у вигляді окремого ліжко-місця відбувається з урахуванням статі особи, а також може здійснюватися з урахуванням навчання здобувачів освіти на одному відділенні, курсі.

6. Черговість надання жилої площі у гуртожитку у тому числі право на першочергове забезпечення осіб пільгових категорій, встановлюється відповідно до вимог законодавства.

7. Поселення до гуртожитку здійснюється на підставі наказу, при пред’явленні документа, що посвідчує особу.

8. Здобувачі освіти підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам відповідно до статті 21 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

9. Особі, яка поселяється до гуртожитку, надається ліжко-місце або окреме жиле приміщення (кімната), перепустка на право входу до гуртожитку. Таку особу обов’язково ознайомлюють під підпис з правилами внутрішнього розпорядку, правилами техніки безпеки та пожежної безпеки гуртожитку.

Батьки або інші законні представники у разі поселення до гуртожитку закладу освіти здобувача, який є неповнолітньою особою, також ознайомлюються з Положенням та правилами внутрішнього розпорядку гуртожитку.

10. Здобувачам освіти, які поселяються до гуртожитку закладу освіти після закінчення канікул, надаються кімнати, в яких вони мешкали раніше

IV. Користування гуртожитком закладу освіти

1. Мешканці гуртожитку мають право безперешкодного цілодобового доступу до гуртожитку (входити до нього та виходити з нього).

В зв’язку із епідеміологічною, криміногенною ситуацією, отримання офіційного повідомлення про загрозу техногенної катастрофи або стихійного лиха, іншими складними обставинами можуть встановлюватись обмеження щодо безперешкодного виходу з гуртожитку, про що мешканців гуртожитку повідомляють в обов’язковому порядку.

2. Забороняється вихід неповнолітніх осіб з гуртожитку у нічний час (з 22.00 до 06.00 години), вихід дозволяється лише за згодою батьків неповнолітньої особи та попередженні адміністрації гуртожитку у встановленому порядку.

3. Відвідувачі мають право перебувати в гуртожитку з 8:00 до 22:00. Входячи до гуртожитку, відвідувач пред’являє черговому гуртожитку документ, що посвідчує особу, і реєструється в журналі відвідувачів.

Мешканець гуртожитку зобов’язаний особисто зустріти відвідувача та залишити свою перепустку черговому гуртожитку. Мешканець гуртожитку відповідає за своєчасний вихід з гуртожитку відвідувачів і дотримання ними правил внутрішнього розпорядку гуртожитку. Мешканець зобов’язаний особисто провести відвідувача до виходу з гуртожитку та забрати свою перепустку.

4. Мешканці гуртожитку закладу освіти за погодженням з адміністрацією гуртожитку можуть використовувати приміщення спільного користування для проведення освітніх, культурно-розважальних та спортивно-оздоровчих заходів. Під час проведення таких заходів потрібно дотримуватись обмежень щодо допустимого рівня шуму, правил поведінки та санітарно-гігієнічних вимог.

5. Мешканці гуртожитку закладу освіти мають право:

на своєчасне отримання житлово-комунальних послуг належної якості;

користуватися допоміжними приміщеннями, камерами зберігання, іншим обладнанням і майном спільного користування гуртожитку;

вимагати своєчасного ремонту або заміни обладнання, меблів, інвентарю, постільної білизни тощо, які стали непридатними для використання, а також усунення недоліків у забезпеченні побутових умов з дотриманням мешканцями вимог законодавства у сфері надання побутових та житлово-комунальних послуг;

обирати органи студентського самоврядування гуртожитку закладу освіти й бути обраними до їхнього складу (для здобувачів освіти);

через органи студентського самоврядування гуртожитку брати участь у вирішенні питань, пов’язаних з поліпшенням житлово-побутових умов, якості роботи працівників гуртожитку, організації культурно-розважальної, виховної, спортивно-оздоровчої роботи, дозвілля тощо;

звертатись зі скаргами на роботу працівників гуртожитку й житлово-побутові умови, що не відповідають встановленим нормам, з інших питань утримання гуртожитків до адміністрації коледжу, інших установ відповідно до Закону України «Про звернення громадян»;

інші права відповідно до законодавства.

6. Мешканці гуртожитку закладу освіти зобов’язані:

знати й виконувати правила внутрішнього розпорядку гуртожитку;

своєчасно та у повному обсязі сплачувати плату за проживання;

підтримувати чистоту й порядок у своїй кімнаті та у місцях загального користування;

дбайливо ставитись до майна гуртожитку, економно і раціонально витрачати тепло, електроенергію, воду;

своєчасно подавати заявки на ремонт електричного, сантехнічного, іншого обладнання та меблів;

про всі надзвичайні події в гуртожитку закладу освіти терміново повідомляти адміністрацію гуртожитку, органи студентського самоврядування гуртожитку;

не перешкоджати у правомірному доступі до гуртожитку закладу освіти та/або використанні приміщення, майна, обладнання, що знаходяться у спільному користуванні, іншим особам;

у разі залишення гуртожитку на добу та більше попереджати про це адміністрацію гуртожитку;

відшкодовувати заподіяні матеріальні збитки відповідно до законодавства;

дотримуватися правил техніки безпеки, вимог пожежної безпеки, санітарних норм;

у разі самостійної заміни замка або втрати виданих ключів забезпечити наявність дублікатів ключів від жилого приміщення, в якому вони проживають, в адміністрації гуртожитку.

7. Мешканцям гуртожитку закладу освіти під час проживання у гуртожитку забороняється:

порушувати правила внутрішнього розпорядку гуртожитку;

палити (крім спеціально відведених місць), вживати наркотичні або токсичні речовини, перебувати у стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп’яніння;

утримувати тварин;

самостійно здійснювати переобладнання та перепланування приміщень гуртожитку;

використовувати електропобутові прилади без дозволу адміністрації гуртожитку;

порушувати вимоги щодо дотримання допустимого рівня шуму в приміщенні;

самовільно переселятись з однієї кімнати у гуртожитку закладу освіти до іншої.

8. За порушення правил внутрішнього розпорядку гуртожитку адміністрація гуртожитку закладу освіти може зробити мешканцю гуртожитку:

зауваження;

попередження;

У разі систематичних порушень правил внутрішнього розпорядку гуртожитку з боку мешканця гуртожитку адміністрація коледжу може оголосити йому догану, органи студентського самоврядування можуть порушити питання щодо подальшого проживання такого мешканця в гуртожитку перед адміністрацією гуртожитку або коледжу. Рішення про подальше проживання такого здобувача освіти в гуртожитку приймає директор коледжу з урахуванням пропозицій органів студентського самоврядування та адміністрації гуртожитку.

9. Залучення мешканців гуртожитку до виконання будь-яких робіт з його благоустрою та/або прилеглої території може здійснюватися виключно за їх згодою.

10. Представники адміністрації коледжу, студентського самоврядування, науково-педагогічні, педагогічні та інші працівники в межах виконання своїх посадових обов’язків мають право безперешкодного цілодобового доступу до гуртожитку закладу освіти.

11. Переселення мешканців гуртожитків між кімнатами в межах одного гуртожитку або між гуртожитками здійснюється на підставі письмової заяви особи.

V. Плата за проживання у гуртожитках закладів освіти

1. Розмір плати за проживання у гуртожитку встановлюється відповідно до чинного законодавства України.

2. Плата за проживання у гуртожитках вноситься мешканцями у порядку та строки, встановленими адміністрацією.

VI. Студентське самоврядування у гуртожитках закладів освіти

1. У гуртожитку діють органи студентського самоврядування, що є невід’ємною частиною громадського самоврядування відповідних закладів освіти.

2. Структура, порядок проведення виборів і повноваження органів студентського самоврядування, що діють у гуртожитках закладу освіти, визначаються відповідно до статті 40 Закону України «Про вищу освіту» та установчими документами закладу освіти.

 

Гуртожиток №1

(Пирогова, 57А)

Загальна площа

6867,2 м2

Житлова площа

2960,9 м2

Кількість кімнат

190

Місткість

480 місць

Заселено, чол

450

Вартість проживання

604 грн.

 rekv02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rekv01

 

Последнее изменение Четверг, 07 Июль 2022 07:08
Другие материалы в этой категории: ПРОФОРІЄНТАЦІЯ »