Вінницький медичний фаховий коледж

Вінницький медичний фаховий коледж

В ряду відомих медичних навчальних закладів України Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного займає почесне… Докладніше...
Сучасна база теоретичного навчання

Сучасна база теоретичного навчання

Реформа системи охорони здоров’я в Україні, перехід на принципи первинної медико-санітарної допомоги населенню та бюджетно-страхової… Докладніше...
Практична підготовка

Практична підготовка

Практичне навчання – головний компонент професійної підготовки майбутнього фахівця, важлива складова освітнього процесу, метою якого… Докладніше...
Знати, щоб вижити

Знати, щоб вижити

Рекомендована інформація до дій в умовах воєнного стану Знати щоб вижити Докладніше...
1 2 3 4 5

Адреса, телефони

 

contact

21037 м.Вінниця,
вул. Пирогова, 57

+38 0432 53 31 45

Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

СТУДЕНТИ ГРУПИ 1М/С А З КУРАТОРОМ Н.В. БОНДАРЕНКО ВІДВІДАЛИ МУЗЕЙ-САДИБУ М.І. ПИРОГОВА

Автор  Четверг, 02 Январь 2020 19:49
Оцените материал
(0 голосов)

Студенти Вінницького медичного коледжу медсестринського відділення групи 1 м/с А разом з куратором Н.В. Бондаренко з задоволенням відвідали Національний музей-садибу М. І. Пирогова. 


Головним корпусом музею-садиби є будинок, де жив Микола Іванович Пирогов. Експозиція розміщується у десяти залах, послідовно показуючи життя та діяльність Пирогова. Студентів зацікавила зала, в якій екскурсовод розповідала про навчання М.І. Пирогова, книги, якими він захоплювався у юнацькі роки та роки навчання, медичні підручники першої половини XIX століття. Зала, де відображена діяльність Пирогова, як науковця: читання ним лекцій, проведення операцій у присутності студентів та інших лікарів, огляд хворих. Студенти із захопленням розглядали експонати – наукові праці вченого: книги, дисертації, атласи.
Роки, проведені М.І. Пироговим в Петербурзькій медико-хірургічній академії, вважаються найпліднішим періодом його наукової праці. Експозицію зали складають роботи вченого, написані у цей період, а також анатомічні препарати, виготовлені ним особисто. На картинах зображені сцени, що ілюструють важливі відкриття професора Пирогова: застосування ефіру, як знеболювального засобу при хірургічних операціях на полі бою, та використання крохмальної нерухомої пов'язки при вогнепальних переломах.
Унікальними експонатами є набори хірургічних інструментів, виготовлені понад 100 років тому під керівництвом М.І. Пирогова. 
Викликав інтерес студентів робочий кабінет М.І. Пирогова. Експозицію кабінету М.І. Пирогова складають меблі тих часів, особисті речі вченого, нагороди, книги, хірургічні інструменти, а також фотографії членів родини. 
Другим корпусом є будинок – аптека, яка найбільш зацікавила студентів. Аптека, яку відкрив на території своєї садиби Микола Іванович Пирогов, була першою на Поділлі. Окрім продажу ліків, виготовлених, зокрема, і за власноручними рецептами Пирогова, тут здійснювався прийом хворих, а також проводилися операції. Сучасна експозиція музею-аптеки є реконструкцією аптеки М.І. Пирогова за часів її функціонування. Її основними елементами стали фігури персонажів, виготовлені з медичної пластмаси, у відтворених інтер'єрах: аптекаря, фельдшера, хворих і самого Миколи Пирогова. Експозиція також містить старовинні терези, копії рецептурних бланків, підручники з фармакології. Біля входу до будинку висаджено основні лікарські рослини, які вчений використовував у практиці лікування. 
Також студенти відвідали церкву-некрополь, де поховане забальзамоване тіло вченого Миколи Пирогова.

Куратор групи 1 м/с А Н.В. Бондаренко

Фото 1

Фото 2

Фото 5

Фото 6

Фото 8

Фото 10

Фото 11

Фото 14

Фото 16

Последнее изменение Вторник, 19 Октябрь 2021 21:39