Вінницький медичний фаховий коледж

Вінницький медичний фаховий коледж

В ряду відомих медичних навчальних закладів України Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного займає почесне… Докладніше...
Сучасна база теоретичного навчання

Сучасна база теоретичного навчання

Реформа системи охорони здоров’я в Україні, перехід на принципи первинної медико-санітарної допомоги населенню та бюджетно-страхової… Докладніше...
Практична підготовка

Практична підготовка

Практичне навчання – головний компонент професійної підготовки майбутнього фахівця, важлива складова освітнього процесу, метою якого… Докладніше...
Знати, щоб вижити

Знати, щоб вижити

Рекомендована інформація до дій в умовах воєнного стану Знати щоб вижити Докладніше...
1 2 3 4 5

Пошук

Адреса, телефони

 

contact

21037 м.Вінниця,
вул. Пирогова, 57

+38 0432 53 31 45

Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

3 грудня - Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей особливими потребами. У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу.

На базі Вінницького  Центра соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Промінь”  проходять практичні заняття з педіатрії , неврології і психіатрії. Вінницький обласний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Промінь”  був створений в 1997 р. Центр організований  для перебування дітей-інвалідів, які мають відповідні медичні показання і потребують спеціальних умов для одержання соціальної реабілітації. В «Проміні»  проходять соціально-психологічну та медичну реабілітацію 153 дитини-інваліда  м. Вінниці та Вінницької області в 10-ти реабілітаційних групах.

Студенти нашого коледжу регулярно відвідують, спілкуються і допомагають діткам цього закладу. На практичних  заняттях під керівництвом викладачів   вони знайомляться з сучасними методами лікування дітей – інвалідів з руховими розладами, основними прийомами сучасної  реабілітації таких пацієнтів. Наші студенти спілкуються з вихованцями Центру як з рівними собі однолітками, розказують їм про наш заклад, про своє студентське життя, готують доповіді про найпоширеніші хвороби (грип, ОРВІ, гепатити). В нашому коледжі вчилися і вчаться вихованці центру «Промінь», дітки з руховими розладами і збереженим інтелектом , тому це спілкування цікаво як нашим студентам так і вихованцям з Центру.

Наші волонтери приходять в групи до дітей, граються з ними, допомагають вихователям , приносять іграшки,солодощі як на протязі учбового року так і під час канікул. Вже багато років традицією наших студентів є привітання і поздоровлення діток до Дня інвалідів і Дня Святого Миколая. Учні, враховуючи бажання всіх діток Центру, приносять їм подарунки (розвиваючі ігри, пазли, розмальовки, фарби, олівці, солодощі). Напередодні дня інваліда студенти 2 м/с А, 3 ф Б разом з викладачами Титаренко Г.Г., Летута Т.І., Ілясовою Ю.С. відвідали вихованців «Проміню»  і вручили їм подарунки.

Викладачі повинні не тільки навчити студентів професіональним навичкам , але й виховати у них чуйне ставлення, співпереживання і розвивати почуття людської гідності.

Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають бага003тьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.002

 

001

Последнее изменение Среда, 19 Апрель 2017 08:24