Вінницький медичний фаховий коледж

Вінницький медичний фаховий коледж

В ряду відомих медичних навчальних закладів України Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного займає почесне… Докладніше...
Сучасна база теоретичного навчання

Сучасна база теоретичного навчання

Реформа системи охорони здоров’я в Україні, перехід на принципи первинної медико-санітарної допомоги населенню та бюджетно-страхової… Докладніше...
Практична підготовка

Практична підготовка

Практичне навчання – головний компонент професійної підготовки майбутнього фахівця, важлива складова освітнього процесу, метою якого… Докладніше...
Знати, щоб вижити

Знати, щоб вижити

Рекомендована інформація до дій в умовах воєнного стану Знати щоб вижити Докладніше...
1 2 3 4 5

Адреса, телефони

 

contact

21037 м.Вінниця,
вул. Пирогова, 57

+38 0432 53 31 45

Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

КРУГЛИЙ СТІЛ ІЗ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ З ПИТАНЬ УДОСКОНАЛЕННЯ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «ФАРМАЦІЯ»

Понедельник, 23 Октябрь 2023 06:04
Оцените материал
(0 голосов)

20 вересня 2023 р. у Вінницькому медичному фаховому коледжі ім.акад.Д.К.Заболотного відбувся круглий стіл щодо обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Фармація» ОПС фаховий молодший бакалавр на 2024 р. та звітування ОПП за 2023 р.


На зустріч запрошені роботодавці, здобувачі освіти, адміністрація та викладачі коледжу. Від роботодавців: Лариса Просяник - голова правління Громадської організації «Вінницька обласна Асоціація фармацевтів «КУМ ДЕО»»,Заслужений працівник фармації України, Шевчук Вікторія Володимирівна – завідувачка аптеки,перша соціальна аптека ТОВ «Фармастор», Гуцол Галина Дмитрівна - завідувачка аптеки,аптека «Доброго Дня» ТОВ «Фармастор», Княжанська Ганна Олександрівна – куратора проєкту по роботі з навчальними закладами, ТОВ «Фармастор,Задорожня Маргарита Павлівна – керівник відділу навчання персоналу «Бажаємо Здоров΄я», Просвірова Надія Вікторівна – комерційний директор «Бажаємо Здоров΄я» Вінницької області. Студенти – в.о. голови студентського самоврядування Станіславенко Євгенія, Харчук Дар΄я – 3 фарм А, випускники -фармацевти 2023 року – Зралко Надія, Головащенко Анна.

Інна Сірак , в.о.директора коледжу, висвітлила актуальність питання підготовки в коледжі фахівців освітньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр за спеціальності 226 Фармація,промислова фармація відповідно Стандарту фахової передвищої освіти зі спеціальності 226 «Фармація,промислова фармація» освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» ( наказ МОН України № 700 від 07.06.2023 р.) та Професійного стандарту за професіями «Асистент фармацевта» ( наказ ГО «Об΄єднання організації роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України» від 23.03.2023р. № 03-23).

Ірина Постольнікова, ознайомила присутніх з проведеною роботою над проєктом ОПП «Фармація» 2023р.

Олена Бабій прозвітувала про внесені зміни до ОПП «Фармація» 2023 р.

Світлана Єрмощенко запропонувала внести в освітньо-професійну програму «Фармація» 2024 р. освітні компоненти, що формують загальні та спеціальні компетентності вводити в навчальний план з ІІІ семестру та оновити вибіркові та обов’язкові компоненти.

Юрій Моцяка ознайомив присутних з дуальною системою навчання та ваучер-навчання й запропонував стейкхолдерам вивчити це питання.

Маргарита Задорожня пояснила, чому навчальна дисципліна «Фармацевтична опіка» повинна входити до обов’язкових компонентів та надала позитивну оцінку оновленій програмі.Також було відмічено ,щодо вибіркових компонентів потрібно внести такі навчальні дисципліни: «Парафармацевтика», «Основи інфектології», «Основи внутрішньої медицини», «Дослідження фармацевтичного ринку України».

Анна Княжанська звернула увагу,що в цьому році підписано договір про співпрацю з ВМФК та акцентувала , що проблемою у студентів є комунікація. При вивченні навчальних дисциплін потрібно навчати здобувачів освіти гнучкості в спілкуванні, відчувати партнера,швидко міняти свою поведінку залежно від ситуації.

Надія Просвірова зазначила , що в Україні і в тому числі у Вінницькій області спостерігається дефіцит фармацевтів, тому необхідно готувати спеціалістів згідно сучасним вимогам.

Галина Гуцол розповіла,що студенти не проявляють себе під час проходження виробничої та переддипломної практик, тому необхідно працювати над їхньою мотивацією студентів.

Лариса Просяник розповіла про курси підвищення кваліфікації фармацевтів та введення посади клінічного фармацевта. Наголосила , щоб студентів більше залучати в участі у конференціях,круглих столах,у форумах,це все дає впевненість та можливість закохатися в свою професію.

Оксана Лампіцька, заступник директора з навчальної роботи, ознайомила з тенденціями розвитку спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» для підготовки фахового молодшого бакалавра у ВМФК та закликала представників роботодавців активно долучатися до освітнього процесу, шляхом проведення навчальних лекцій, семінарів тощо.

Ірина Постольнікова підсумувала висновки круглого столу.

Всі присутні відзначили продуктивність і користь подібних заходів, які дозволяють прокладати спільні траєкторії руху у якісній підготовці асистента фармацевта.

 

 
 

 

Последнее изменение Пятница, 15 Март 2024 11:44